Saturday, September 29, 2018

Day 3 - Hong Kong Disneyland

Hari ke 3 dekat Hong Kong di penuhi dengan aktiviti di Hong Kong Disneyland. Ni salah satu sebab utama aku nak ke Hong Kong sebenarnya, so memang excited harini. Untuk memudahkan korang dekat sini, korang boleh install Hong Kong Disneyland apps which is korang boleh guna untuk check ride apa off, time parade, makanan Halal and map dekat Hong Kong Disneyland. Dekat Hong Kong disneyland ada 2 restaurant Halal, so korang tak perlu risau sangat kalau lapar and boleh bawak roti and air untuk bekal. and untuk memudahkan korang masuk, korang boleh beli siap siap tiket di Klook.

Hong Kong Disneyland.

Hong Kong Disneyland terbahagi pada beberapa section, Main Street USA, Fantasyland, Discoveryland, and Adventureland. Selain tu ada 1 section khas untuk Iron Man, dari apa yang aku baca Iron Man memang famous di Hong Kong.


Masa: 9.30 a.m - 900 p.m

Harga:
Dewasa:  HK$ 350
Kanak kanak:  HK$ 250

Welcome to Hong Kong Disneyland


MTR untuk ke Hong Kong Disneyland.

Welcome to Hong Kong Disneyland.Main Street USA


Hong Kong Disneyland guidemap.

Berdambar dengan Goofy dan Pluto.

Souvenir yang terdapat di Hong Kong Disneyland.

Waffle Mickey Mouse, wajib try kalau datang ke sini.
Harga: HK$ 50


Adventureland


Tarzan treehouse.


Mickey and Miney Ice-cream.
Harga: HK$ 30

Antara ride yang paling best and menarik ialah Toy's Story.

Korang boleh makan makanan Halal di Explore Club dan Tahitian Terrace, tapi sebabkan Tahitian Terrace tutup so kitorang makan di Explore Club.

Sebabkan Tahitian Terrace tutup so dorang jual Nasi Beryani ni di Explore Club. Sorry sebab aku tak ingat harga dia,tapi sambal dia tu memang sedap.
Harga: HK$ 128

Berbaloi jugak makan Nasi goreng ni sebab sekali dengan ayam dan udang. Harga makanan dekat sini semua sekali dengan air.
Harga: HK$ 30

Fantasyland
Flight Of Fantasy

Korang boleh check Flight Of Fantasy ni pukul berapa dekat Apps Disneyland yang aku mention dekat atas tu. Better book seat awal, sebab orang memang ramai.So far bagi aku Hong Kong Disneyland tak lah terlalu best tapi tak rugi datang untuk experience once in a lifetime. Ride dia tak lah terlalu extreme macam Universal Studio, and dia lebih kepada show Mickey and friends. Banyak ride dengan show yang tengah maintenance waktu aku pergi, maybe dorang prepare untuk New Year celebration kot. So korang boleh pergi time New Year or time ada celebration yang besar plus sebab time New Year ada bunga api.

No comments:

Post a Comment